Kostpolitik

At leve sundt er et samspil af mange faktorer. Vi prøver her på Gudenaadalen at sammensætte en kost, der giver mulighed for, at du får alle de næringsstoffer, du behøver dagen igennem.

Det er vigtigt, du har mod på lidt af hvert, da du kommer ud for, at der vil være retter og sammensætninger, du ikke lige er vant til.

Det er dit valg, om kosten bliver ensidig eller alsidig.

Vi bestræber os på

  • at lave mad som er ernæringsmæssig forsvarlig.
  • at bruge friske råvarer og lave maden fra bunden
  • at lave mad som unge mennesker kan lide.
  • at lave en varieret kost med nye tiltag, uden det bliver for meget.
  • at servere fisk og vegetarmad en gang imellem.

Når vi er mange, der spiser sammen, er der nogle få retningslinjer

  • Der forventes almindelig takt og tone i spisesalen
  • Vi forventer, at du behandler maden med respekt og smager på den, også selv om det ikke er din livret.

Se vores elite smiley på fødevarestyrelsens hjemmeside.

Måltider

Morgenmad

Havregryn, cornflakes, müsli, A-38, minimælk, franskbrød, rugbrød, ost, marmelade, frugt, og te/kaffe. Derudover suppleres med knækbrød, pålæg, og på søndage blødkogte æg, juice og rundstykker.

Formiddagsservering

Rugbrød, ost, marmelade og frugt.

Middagsmad

Der veksles mellem alle kødtyper. Fisk og vegetarretter 3-4 gange om måneden. I vinterperioden serveres også supper og mælkeretter.

Eftermiddagsservering

Friskbagte boller og frugt.

Aftensmad

Aftensmaden består af ta`selv bord med 4 slags pålæg, evt. lun ret, rugbrød, franskbrød, salatbord. Hertil er der te og vand.

Aftenservering

Der er frivillig servering, som består af kage eller knækbrød.

Spisetider

07.30 morgenmad

12.00 middag

18.00 aftensmad

(10.30 - mokost søndag)